Rundvandring i Karlstad 2007.

Jag har bott i flera städer i mitt liv, Karlstad är en av de trevligaste.
Karlstad räknas som en medelstor stad och har ett stort utbud av affärer, gallerior och restauranger. Lägg därtill ett nöjesliv som slår de flesta andra städer i samma storlek som t ex Eskilstuna, Borås och Sundsvall.

Men det bästa tycker jag ändå är invånarna.
Går man t ex ut på krogen i Uddevalla, Örebro, Stockholm eller Jönköping och börjar försöka att få kontakt med en okänd människa så får man ofta en stor käft tillbaka.
-"Öh... Känner jag dig eller?"
Så är det inte i Karlstad. Folk är helt enkelt trevliga och glada. Jag har gått ut många gånger ensam i Karlstad men har nästan alltid träffat trevliga men helt okända människor. Jag har varit välkommen till deras bord, trots att det är jag som har stått för den i särklass högsta promillehalten.
T o m kvinnorna är trevliga, även de som inte var ett dugg intresserade av mitt sällskap. Inte sådär tykna och sketförnäma som vackra kvinnor som är medvetna om sitt utseende kan vara. De är artiga och trevliga och det är få gånger som jag har råkat ut för någon som har varit riktigt oförskämd.

Några foton på stan som jag tog i somras.
Centrum:
image75image76
Badplats mitt i stan!
image77
Centralstationen till höger på bilden.
image78
Hyreshus mitt i stan med egen brygga och båtplats!
image79
Stadshotellet.
image80
Orrholmen heter ett underbart höghusområde som är något så ovanligt som både centralt och vattennära. De har t o m en egen liten sandstrand!
image81
Herrhagen heter en central stadsdel i Karlstad. I mitt tycke den absolut trevligaste och kallas för Karlstads Söder. Jag har även bott där under en tid i mitt liv.
Nu tycker jag att vi tar oss en liten rundvandring i denna eminenta stadsdel.
Huvudgatan som jag inte minns namnet på:
image82
I höghuset som ligger i bakgrunden bodde jag!
image83
En bar. Den ser skum ut.
image84
Nöjesfabriken ligger på Herrhagen. Där har jag varit ett par gånger. Undrar vad jag hade
Där att göra? Jag satt i ett bås intill ett dansgolv och sov som en stock hela kvällen.
image85
Usch, en skola! Undrar hur många oskyldiga barn som de har knäckt för livet där under åren?
Jag avskyr skolor så vi går vidare.
image86
Nu blev det trevligare!
Nya hyresrätter på Herrhagen. Det blir nog fint.
image87
Inre hamnen.
Här ligger förutom en massa företag och båtjävlar en bar och restaurang som heter Glada Ankan. Mycket välbesökt och t o m jag förärade detta etablissemang med ett besök för flera år sedan. Hade en date och var så full så att jag somnade vid bordet redan innan jag hade börjat på förrätten. Kvinnan gick hem. Tror jag. Hon var i alla fall inte kvar när vakten kom och väckte mig.
image88image89
Nu tycker jag att vi kollar på lite vinterbilder också! Eller vad säger ni? Ok! De här är från
Jul/nyår 06/07.
Här kör jag in i Karlstad, västra infarten:
image90
Centrum:
image91image92image93
Stortorget:
image94
Ja... Sedan så var det inte så mycket mer. Kanske lägger jag ut bilder från andra svenska
städer senare.

Bilder från min ungdom när jag jobbade inom sjöfarten.

Vad glad jag blev! Idag har jag varit ledig från mitt jobb, hade tid på lasarettet. Var färdig tidigare än jag hade beräknat och eftermiddagen ägnade jag mig åt att rensa ur och städa min klädgarderob. Hittade till min glädje en massa foton från mina tidigare arbeten, bl a från tiden när jag var anställd inom sjöfarten.
Jobbade på Silja-Line, Viking-Line, Est-Line och TT-line periodvis när jag var ung. Tog en del foton men jag trodde de hade försvunnit i någon flytt för länge sedan. Men så hittade jag dem!
Orkar inte lägga ut allt men här är några i alla fall. Skulle tro att de är tagna 1990 eller däromkring.

Mina polare och jag. Vi följdes åt på flera färjor vill jag minnas. Undrar vad de gör idag?
image62
Jag och polarn...
image63
Jag och flera och lite fler gamla kompisar. Det är jag som är inklämd bakom den ljusa flickan.
image64
På den tiden så förekom det inte att man tog alkokontroll på de anställda, vi snarare uppmuntrades att dricka. På de flesta färjor hade man t o m en egen bar för de anställda. Jag tror att jag tillbringade huvuddelen av min lediga tid där.
image65
Jag med ett glas i handen som vanligt. Tror jag hade ett glas eller en flaska i handen konstant under dessa år.
image66
Jag igen, gravt berusad som det verkar...
image67
Får hjälp till hytten.
image68
Man blir trött av att ha kul och må bra...
image69
Fler kompisar.
image70
Fest i min hytt, en av många. Naturligtvis under arbetstid. Den lediga tiden utnyttjades till att vila sig och sova ruset av sig.
image71
Jag med glaset igen... Alltid detta glas.
image72image73image74

Fylleresa till Helsingfors 2007

Förra sommaren fyllde min gamla ungdomskamrat fyrtio år. Detta skulle firas med en liten kryssning, Helsingfors blev destinationen.

Med på resan var även polarns fru, deras lilla treåriga son och min flickvän. En riktigt liten familjetripp alltså. Vi skulle umgås, äta god man och ha allmänt trevligt. Det var meningen.

Så blev det inte.

Inte för mina medresenärer i alla fall och allra minst för min flickvän.

Vi har nämligen helt olika syn på att ha trevligt och umgås, eller rättare sagt: Jag har en annan syn på umgänge än alla andra.

Som vanligt när det handlar om trevliga nöjen som vanligt folk uppskattar och kan handskas med på ett tillfredsställande sätt så blir det rena katastrofen när jag blir inblandad. Situationer som jag inte kan handskas med är t ex något som många äkta par och goda vänner finner nöje i - att käka god mat på en restaurang och konversera över att glas vin. Det är bara att glömma för min del, jag blir snabbt dyngrak och häller i mig vin direkt ur karaffen. Därför har jag många gånger somnat med ansiktet i dyra och fina middagar innan min date har dykt upp.

Jag har aldrig varit någon kvinnokarl eller charmör av rang. Jag kan helt enkelt inte umgås på ett normalt sätt och framför allt så kan jag inte hantera sprit.

Att inte kunna hantera sprit är inte synonymt med att ha alkoholproblem, för det har jag inga. Det var länge sedan jag söp vanemässigt. Faktum är att det är ytterst sällan som jag dricker. Men när jag gör det så kan det bära iväg något alldeles väldigt.

På sätt och vis så kan man säga att jag har alkoholproblem - problem med att alltid dricka för mycket vid fel tidpunkt.

Jag dricker inte förresten, jag super, jag häller i mig. Men jag gör det aldrig vanemässigt som sagt och aldrig, aldrig någonsin på hemmaplan. Man skiter inte där man äter som det heter. Men när jag är ute och reser, i främmande städer och länder, då jävlar!

Gärna på morgonen, direkt när jag slår upp ögonen och är som mest bakfull. Då nyper spriten som skönast. Det har jag alltid tyckt.


Nu vet jag att jag borde se detta som ett problem och att jag borde skämmas och ja, jag skäms när andra blir lidande för mitt ytterst omogna beteende. Men ser jag det som ett problem? Nej, faktiskt inte. Jag för ju faktiskt flaskan till min mun helt frivilligt, jag hade inte gjort det om jag hade tyckt det hade varit obehagligt på något vis. Nej, för mig är det inget problem men säkert för omgivningen.

Därför reser jag för det mesta helt ensam och jag är säker på att jag kommer att få fortsätta med att resa ensam. Lika säker som jag är på det, lika säker är jag på att det inte är sista gången som jag super och beter mig som en komplett idiot när jag är ute på vift.

Jag tänker inte bättra mig!

Nu till sommaren ska jag till Lissabon och Rom och naturligtvis kommer det att bli en hel del krökande där. Givetvis kommer det att bli bildreportage från dessa resor på min blogg senare. Det får ni inte missa!

Men nu är det alltså min polares fyrtioårsdag och bildreportage från fylleresan till Helsingfors som gäller.

Vi mönstrar på färjan. De andra ser fram emot det kommande smörgåsbordet, jag har bara supa i huvudet. De andra sätter sig genast till bords. Jag går ned till hytten och korkar upp första spritflaskan.
image48
Någon gång under natten går jag tydligen ut på däck. Vad gör jag där och vem tog fotot? Har inget som helst minne av denna natt.

image49
Morgon i Helsingfors och jag har precis gått av färjan och är inne på första flaskan. Jag mår jättebra och har jättekul, det har inte de andra. De håller sig flera meter bakom mig. Se så glad jag är!
image50
Här är jag ännu gladare, min flickvän blir surare och surare. Polarn och hans fru har redan lämnat oss.

image51
Min flickvän ler ansträngt och skäms. Undrar vem som tog denna bilden?
image52
Var det kanske den snälla polisen som dök upp? Han var förresten lite irriterad märkte jag.
image56
Lämnad ensam av min flickvän. Hå hå ja ja...
image55
MERA SPRIT!
image57
Ojdå!
image58
Någon gång under eftermiddagen hittar jag tillbaka till färjan. Min flickvän tycker att jag behöver sova ut. Jag vill dricka mer sprit.
image59
image60
Dags för att bajsa!
image61
Sedan blev det läggdags. God natt!


RSS 2.0